Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

Omluva !!!

27. 3. 2012

Vážení přátelé "Kameňáckého" fotbalu, hráči, funkcionáři a fanoušci.

Dnes jsem si v internetovém vydání českokrumlovského deníku přečetl následující článek :

http://ceskokrumlovsky.denik.cz/fotbal_region/nova-ves-i-kremze-jdou-do-jara-s-otevrenym-hledim-20120324.html

Kdo z Vás si ho podrobně přečetl zejména jeho první část zjistil, že náš bývalý hráč, pan Milan Ďurica bude na jaře hrát za klub FK Nová Ves-Brloh.

Vám všem, kterým jsem po celou zimní přípravu tvrdil, že hráč Ďurica odchází hrát fotbal do Rakouska a není možné aby hrál v Nové vsi, kde nastupoval k přípravným zápasům, se hluboce omluvám !!! Mé tvrzení vycházelo s mnoha telefonátů, SMS zpráv a osobních rozhovorů s panem Ďuricou, který mi do očí i uší tvrdil, že již je v Rakousku. Dokonce mi sdělil i jméno svého "nového" klubu.

Pana Ďuricu jsme dokonce nechali zahrát i v několika turnajových zápasech na Hlubocké zimní lize (v zápasech, kdy byl menší počet našich hráčů). To vše v dobré víře, že vztahy s ním jsou nadstandartní a s vírou v to, že po svém návratu z Rakouska se vrátí k nám do Kamenného Újezdu. Dnes již vím, že to byla moje obrovská naivita, když jsem v něco takového doufal. Po přečtení článku v Českokrumlovských listech mne polil pot. Zpětně si uvědomuji, že jsem měl na zápasy pozvat spíše naše nadějné dorostence, na kterých musíme stavět, a ne člověka, který si ze mě dělal srandu !!! 

S panem Ďuricou jsem dlouhodobě udržoval kamarádský vztah. O to víc mě mrzí, že jsem mu nestál ani za to, aby mi svůj úmysl oznámil. Výsledek by to mělo jediný a pro mě dost významný : nedělal bych ze sebe po celou zimu naivního pitomce!!! Určitě by z jeho strany bylo férovější jednání, kdyby řekl : Jirko, Rakousko nevyšlo, chci hrát v Nové Vsi. Určitě bych se ho snažil přesvědčit, aby hrál u nás, ale konečné rozhodnutí by bylo stejně na něm. Jeho rozhodnutí bych musel respektovat a smířit se s ním. K tomu ale bohužel nedošlo. 

Omlouvám se zejména trenérovi Brozmanovi, který o hráče Ďuricu moc stál, všem členům fotbalového výboru, kterým jsem několikrát potvrzoval start hráče Ďurici v Rakousku a také všem hráčům A mužstva a v neposlední řadě i našim nadějným dorostencům.

 Jiří Vaník, manažer fotbalového klubu Sokol Kamenný Újezd