Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

E.ON Junior Cup 2017 kvalifikační turnaj v Kamenném Újezdu

     V sobotu 6.května 2017 se uskutečnil v našem fotbalovém areálu kvalifikační turnaj E.ON Junior Cupu 2017. Do kvalifikačního kola v Kamenném Újezdu zasáhlo 24 týmů včetně SK Dynamo České Budějovice, SKP ČB a také například vzdáleného Benešova u Prahy. Turnaji přálo počasí a odehrálo se spousta krásných utkání či penaltových rozstřelů.

     Skrz základní a nadstavbové skupiny postoupili do semifinále kromě českobudějovických týmů Dynama a SKP i hráči Křemže a Benešova. Po prohrách s finalisty uspěl v boji o třetí místo Benešov, který vyhrál 4:2. Finále pak začalo lépe Dynamo, které šlo do vedení 3:0. Ve druhém poločase sice hráči SKP dokázali snížit na 2:3, ale vyrovnat již nestihli. Nejlepším hráčem turnaje byl vyhlášen Filip Procházka (SK Benešov), nejlepším gólmanem se stal Eda Edelman (Křemže) a s 10 góly vyhrál cenu pro nejlepšího střelce Jan Kaňka ze Spartaku Kaplice.

           Náš tým se nakonec umístil na 18 místě. Vzhledem k tomu že turnaj byl vypsán pro kategorii r.2007, kterou nemáme plně obsazenou, hráli za náš tým také i mladší kluci z ročníků 2008 a 2009. S velkou konkurencí se popasovali se ctí a všichni podávali bojovné a pěkné fotbalové výkony. Výsledky našeho týmu:

 

Základní část:

Slavoj Hrdějovice – TJ Sokol Kamenný Újezd 0:0

TJ Sokol Kamenný Újezd – TJ Calofrig Borovany 1:0  Honzík Svobodný

TJ Sokol Kamenný Újezd – FK Spartak Kaplice 0:5

SK Lišov – TJ Sokol Kamenný Újezd 1:0

TJ Sokol Kamenný Újezd – Loko České Budějovice 0:0

Nadstavba:

Kamenný Újezd – Český Krumlov 1:3  Zdeněk Lohonka

Kamenný Újezd – Bechyně 0:1

JFA - Kamenný Újezd 0:1  Honzík Svobodný

O 17. místo: 
Kamenný Újezd - Větřní 0:1 po penaltovém rozstřelu

 

Zde ještě ohlasy k organizaci turnaje a krátké zhodnocení finálového utkání.

Ohlasy trenérů obou finalistů:
Eliška Jášová, SK Dynamo České Budějovice: „Turnaj byl skvěle zorganizovaný a pro děti to byl zážitek. V některých zápasech jsme měli i štěstí, protože jsme v určitých fázích hry polevili. Finále jsme dobře začali, ale pak přišlo ve druhém poločase malé podcenění. Kluci se alespoň z toho poučili.“

Václav Hrabík, SKP České Budějovice: „Ve finále jsme sice prohráli o gól, ale až tak nás to nemrzí. Odehráli jsme dobrý turnaj, strávili jsme v Kameňáku krásný den a občas kluci musí taky prohrát, což není na škodu. Za stavu 0:3 se kluci nezbláznili a zápas ještě zdramatizovali.“