Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

Sokol KU - SK Lhenice 4:3 (3:1)

14. 10. 2013

I na hřišti předposledního v tabulce bodově naprázdno.  Zápas rozdílných poločasů. Ač hosté se v úvodu utkání ujali vedení, vítězství patřilo domácím, o kterém rozhodli mezi 31.´ a 36.´, kdy utekli o dvě branky. 

SOKOL KU - SK LHENICE 4:3 (3:1)

ROZHODČÍ : J.Polák – M.Fiala, R.Hruška

DELEGÁT JčKFS : F.Bumba

BRANKY ZA K.ÚJEZD : S.Šálek (23.´, 36.´), M.Svobodný (52.´), vlastní (31.´)

BRANKY ZA LHENICE :  J.Mrkvička 2 (48.´), J.Motz (14.´ ) J. Pokorný (62.´)

 

SESTAVA SOKOLA KU:

P.Fabián – M.Beneš, O.Samek, M.Lerch, F.Fillištein - J.Červonyj, J.Stegbauer (K), J.Píšek,

J.Šebelka - MSvobodný, S.Šálek – M.Sládek, V.Mráz, A.Prokop, F.Perník - Trené - V.Brozman

SESTAVA SK LHENICE

P.Boška - J.Prenner, L.Kopf, J.Motz, V.Pilát - P.Prener ml., T.Tůma, J.Beran, J.Pokorný -

P.Trnka, J.Shön - J.Mrkvička, R.Pořádek, R.Sůra, S.Bečvář - Trenér : J.Lukač

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

           V 8.kole I.B třídy skupiny A na sebe narazily týmy ze „suterénu“ tabulky, kde se podle prognóz před mistrovskou sezónou dosti překvapivě ocitly. V zápase rozdílných poločasů patřil den první domácím, ten druhý více hostům. Ač hosté se v úvodu utkání ujali vedení, vítězství patřilo domácím, o kterém rozhodli mezi 31.´ a 36.´, kdy utekli o dvě branky. Lhenickým se nepodařilo gólovou ztrátu „dohnat“ a přerušit tak šňůru zápasů bez bodového zisku…

            Ve 3.´ Lheničtí po rohovém kopu jako první ohrozili Fabiánovu branku Tůmovými „nůžkami“, ale bez žádoucího efektu. V 5.´zahrozili z brejku domácí, gólman Boška však včasným vyběhnutím jeho zakončení zmařil, aby v 7.´ zlikvidoval i Šálkovu střeleckou vizitku, právě tak, jako i tu Svobodného (v 8.´), po Stegbauerově nahrávce, když i následnou dorážku stačili beci „uklidit“ do bezpečí. V 10.´ přešel Motz přes tři hráče, hledal před brankou Trnku, ten však na jeho centrovaný míč v gólové pozici nedosáhl. Ve 14.´ byl faulován pronikající Schön a z nařízeného trestného Tůmou rozehraného kopu vyslal Motz nezadržitelně balón „pod víko“ Fabiánovy branky (1:0). Po obdrženém gólu prahli domácí po vyrovnání, aby zejména ze Šálkových průniků hrozilo akutní nebezpečí. Ve 21.´ sice Motz pálil těsně vedle po Prennerově nabití, ale byli to hráči K.Újezda, kteří v následujících minutách vlastně rozhodli o osudu utkání. Ve 21.´ ještě Svobodný nezamířil přesně mezi tyče, ale ve 23.´ unikl od poloviny hřiště Šálek, obešel i Bošku a srovnal na 1:1. Ve 31.´ následoval další rychlý atak se zmatkem před lhenickou brankou na jeho konci, který vyústil v nešťastnou Prennerově vlastní branku (2:1). Ve 35.´ sice odpověděli hosté útočným duem Mrkvičkou se Schönem, když druhý jmenovaný byl v šestnáctce problematicky zastaven, ale dle sudího Poláka podle pravidel. Naopak to byli domácí, kterým v úniku Červonyj se Šálkem „zařídili“ ve 36.´ třetí gól Šálkovou druhou gólovou trefou (3:1). Korekce ve lhenické sestavě se zvýšeným úsilím přinesla hned ve 48.´ kontaktní gól, když střídající Pořádek vyslal míč do šestnáctky na Schöna, ten jej přeposlal na Mrkvičku v lepší pozici před brankou, který ho podruhé uklidil do sítě (3:2). Ovšem přišla 52.´a otevřenou lhenickou obranou se prosmekl Šálek, aby jeho další atak ve čtvrtý gól proměnil Svobodný (4:2). V 59.´ Beran vyslal Pokorného, jehož centr před branku způsobil pořádný závar, ale gólová hrozba z něho byla domácími zažehnána. V 62.´ vybojoval Pokorný balón, přes bránícího hráče se dokázal uvolnit a prostřelit obranu domácích (4:3). Lheničtí se tak navrátili do zápasu, jehož závěr jim patřil. V 68.´ to byl Kopf, jehož dlouhý nákop skončil v šestnáctce, kde se nejlépe zorientoval Motz, aby jeho „hlavička“ orazítkovala tyč. To se již domácí soustřeďovali spíše jen na bránění těsného vedení, spoléhajíce se již jen na případné vzniknuvší brejky, a to jim vyšlo. Zápas tak dovedli teprve ke druhému vítězství v soutěži, aby naopak Lheničtí na body opět nedosáhli.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář