Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

Sokol K.Újezd - SK Dobrá Voda 5:3 (0:1)

16. 6. 2009

Slunečné sobotní odpoledne přivítalo v Kamenném Újezdu zápas předposledního, 25.kola, I.A třídy sezony 2008/2009.

Pro naše fotbalisty to byl další z existenčních zápasů, pro hráče Dobré Vody zápas, který jim měl přiblížit druhé místo v konečné tabulce.

Oba týmy zaznamenaly v minulém kole rozdílné výsledky. Zatímco naši fotbalisté přesvědčivě zvítězili ve Frymburku, Dobrá Voda "překvapivě" prohrála na svém hřišti s naším konkurentem v boji o sestup, týmem Čtyř Dvorů.

Až do 60 minuty nic nenasvědčovalo tomu, že by to naši hráči mysleli se záchranou vážně. Po celý tento časový úsek tahali za kratší konec a po prohraném poločase 0:1 si nechali utéct soupeře v úvodu druhého poločasu až na hrozivých 0:3 !!! Druhému a třetímu gólu v naší síti předcházeli vyložené šance našeho týmu, které jsme ale nevyužili a hosté nás z protiútoků tvrdě trestali.

V tu chvíli se na "kameňáckém" hřišti nenašel nikdo, kdo by naše hráče neviděl v I.B třídě. Pak se ale stalo něco, co nikdo nikdy nezažil !!! Našim hráčům se podařilo v 61 minutě snížit na 1:3 a v tu chvíli vstali z mrtvých a jako polití živou vodou začali předvádět nemožné. Postupně jsme soupeře sevřeli na jeho polovině, vynutili jsme si drtivý tlak, kterým jsme donutili dobrovodské fotbalisty k chybám a čtyřmi krásnými brankami jsme otočili stav utkání na 5:3 v náš prospěch !!! Byla to zajisté nejkrásnější půlhodina v historii kameňáckého fotbalu a našim hráčům za to patří obrovský dík.

Ukázali totiž nezměrnou vůli po vítězství, nevzdali nepříznivě se vyvíjející zápas a svým nasazení a bojovností ve chvílích nejtěžších všem dokázali, že se hodlají o I.A třídu do slova a do písmene poprat a nenechají si ji jen tak vzít !!!

Branky KÚ : Ruda Weinhard 3 , Milan Svobodný a Martin Fischer 1.

Sestava KÚ : Brejžek - Píšek, Míka, Krátký, Rytíř - Ďurica, Stegbauer, Kneifl - Weinhard, Fischer - Svobodný ; střídali Zeman a Vaněk

Vzhledem k tomu, že vyhrály i Čtyři Dvory ( se Slavií ČB 1:0 ), tak se v posledním kole tohoto ročníku utkáme v sobotu , 20.6.2009 od 10:30 hod. se Slavií České Budějovice v přímém souboji o záchranu !!!

My musíme vyhrát, Slavii stačí k záchraně remíza . Jsem přesvědčen o tom, že poslední zápasy dodaly našim hráčům nejen morální síly, ale i optimismus, a předvedou na hřišti U malého jezu kvalitní výkon, jehož vyvrcholením bude sladké vítězství znamenající záchranu v I.A třídě !!!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář