Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

Sokol K.Újezd - FK Dolní Dvořiště 6:2 (4:1)

21. 2. 2011

Po velmi vydařeném sportovním plesu, který se konal v pátek večer a protáhl se až do sobotního rána (pro některé hráče až do oběda), nastoupili naši fotbalisté v sobotním podvečeru na Borovanské umělce proti osmému týmu tabulky I.B třídy, skupiny A, FK Dolní Dvořiště.

První dojmy po příchodu do kabiny byly velmi rozpačité. Většina hráčů byla ještě myšlenkami v Kameňácké sokolovně, trenér začal propadat pesimistické náladě. Hráči, kteří během několika hodin vyměnili slušivý společenský oblek za slušivé dresy, šli ovšem na hrací plochu s odhodláním svého soupeře porazit. 

Úvodních 10 minut tomuto odhodlání ale moc nenasvědčovalo. Kluci na hřišti spíše předváděli taneční kreace než běhali, většina z nich se v mrazivém podvečeru zapotila více, než v horkém letním odpoledni. I hřiště bylo mnohem větší než sál sokolovny, v němž strávili předchozí noc. Vyvrcholením této pomalé adaptace na nové podmínky byla 8 min., kdy nám po rohu vstřelil náš soupeř úvodní gól zápasu. Prohrávali jsme 0:1

Poté, jako mávnutím kouzelným proutkem, začali naši fotbalisté přebírat iniciativu, zlepšeným pohybem a rychlými přihrávkami začali soupeře přehrávat a od 14 min. v zápase jasně dominovali. To se nám podařila první hezká fotbalová akce, když "nemluvně" Karel Krůček poslal krásnou kolmou přihrávkou na zteč soupeřovy branky Radka Soukupa a ten s přehledem prostřelil soupeřova brankaře. Stav utkání 1:1.

Druhý gól na sebe nenechal dlouho čekat. Karel Krůček zopakoval v 16 min. krásnou přihrávku tentokrát na rozběhnutého Míru Strnada a ani on se nemýlil. Vedli jsme 2:1. V tu dobu už naši "vyvětraní" fotbalisté hráli hezký kombinační fotbal, který ocenil i na zápase přítomný hlavní kritik naší hry v předchozích zápasech Karel Krůček starší !

Ve 29 min. si krásně za obranu zaběhl Kuba Červonyj, ve volném prostoru ho nádhernou přihrávkou našel Jirka Stegbauer a Kuba lobem ála Karel Poborský překonal bezmocného brankaře potřetí. Stav utkání 3:1.

Do konce poločasu jsme vstřelili ještě jeden hezký gól. Jeho autorem byl ve 37 min. Radek Soukup, který zužitkoval přihrávku našeho hrajícího trenéra Milana Frnky a upravil tak stav utkání na 4:1 v náš prospěch. Tímto výsledkem skončil i první poločas.

V poločasové přestávce poprvé !!! během zápasu promuvil i náš střední záložník Karel Krůček, který do té doby na hřišti nepromuvil, což u něj není zvykem. Jeho první slova byla : "Dej mi napít, mám hroznou žízeň".

I druhý poločas se hrál v režii našich fotbalistů, kteří předváděli opravdu hezký fotbal. Dalšího gólu v soupeřově síti jsme se dočkali v 55 min., kdy Míra Strnad trefil tyčku a střelecky disponovaný Radek Soukup s přehledem zvýšil na 5:1.

Do konce zápasu stihli naši fotbalisté ještě jeden střelecký zápis. To když kombinační akci Honzy Dvořáka a Radka Soukupa zakončil v 78 min. Zbyněk Zeman a upravil tak stav utkání na 6:1.

Hostům se podařilo snížit v 89 min., když hlavní rozhodčí utkání po nedorozumění se svým asistentem na čáře uznal "gól-negól". Pomezní rozhodčí signalizoval ofsajd dorážejících hráčů soupeře, hlavní rozhodčí ale signalizaci pomezního pochopil tak, že míč přešel brankouvou čáru, což ale nebyla pravda. Tento "gól-negól" ale nemohl zkazit radost našim fotbalistům, kteří svého soupeře jasně přehráli a zvítězili 6:2.

Sestava KU :

Janků - Vaněk, Frnka, Beneš, Dvořák - Červonyj, Stegabuer, Krůček, Augusta - Strnad, Soukup.

Střídali :

Holub, Zeman

Další přípravný zápas hrají naši fotbalisté v sobotu, 26.2.2011 od 19:30 hod., na UMT v Hluboké nad Vltavou s posledním týmem tabulky I.A třídy, skupiny A, mužstvem Netolic. 

            

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář