Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

Slavia ČB - Sokol K.Újezd 3:3 (3:1)

24. 6. 2009

V závěrečném, 26.kole I.A třídy, zajíždělo naše mužstvo k existenčnímu zápasu na hřiště českobudějovické Slavie. Karty byly rozdány zcela jasně - Slavii stačil k záchraně bod, my jsme museli vyhrát. Před zápasem panovala v naší kabině velmi dobrá nálada, bylo vidět, že si mužstvo věří a jde do zápasu s odhodláním zvítězit. 

Na hřiště jsme šli s tím, že musíme hrát trpělivě, se zajištěnou obranou bez inkasovaného gólu a pokusit se gól dát.

Bohužel, tyto naše plány vzali za své již v 10 min. kdy jsme po zbytečné trátě míče uprostřed hřiště faulovali domácího hráče na hranici velkého vápna a správně nařízený přímý kop proměnil ve vedoucí gól Slavie její kapitán Michal Bez - 1:0 !!! Další pohroma přišla ve 23 min., kdy až nebývale aktivní pomezní rozhodčí Hrkal signalizoval hlavnímu rozhodčímu náš faul (který nebyl), hlavní rozhodčí odpískal a nařídil další přímý kop. Míč se po rozehrání dostal opět k domácímu kapitánovi a ten si díky liknavosti našich bránících hráčů našel místo ke střele a ne příliš povedenou střelou umístil míč k levé tyči naší branky - 2:0 !!!

Tento moment srazil nejen naše hráče na hřišti, ale i naši střídačku do kolen. Naštěstí se naši fotbalisté probrali, a ve 42 min. se nám podařilo snížit povedenou střelou Martina Fischera - 2:1 !!! V tuto chvíli to vypadalo, že by jsme se mohli zvednou a pokusit se vývoj zápasu otočit. Chtělo to jen jednu maličkost - udržet tento stav do poločasu !!! To se ovšem nepovedlo. Po rozehrání se dostali domácí hráči k naší brance, z jejich snahy resultoval rohový kop, z něhož jsme po naší hrubé chybě inkasovali ve 43 min. potřetí - 3:1 !!! Autorem gólu nebyl nikdo jiný, než domácí kapitán Michal Bez !!!

V poločase udělal trenér v sestavě jednu taktickou a jednu nucenou změnu. Stopera Honzu Míku nahradil ofenzivně laděný Zbyněk Zeman a zraněného Míru Krátkého nahradil Pavel Vaněk.

Hra ve druhém poločase se odehrávala podle následujícího schématu - domácí se stáhli na svoji půlku, zahustili tak prostor před vlastním pokutovým územím a spoléhali na rychlé brejky. Naši fotbalisté se trvale usadili na polovině soupeře, ale díky tomu, že chyběl pohyb hráčů a rychlejší rozehrávka jsme se do šancí dlouho nemohli dostat. Dlouhé minuty jsme si bezvýznamně rozehrávali na půlce mezi obránci a přihrávka dopředu nepřicházela. Poté jsme se dostali k několika neškodným střelám a závěr zápasu se kvapem blížil.

Jiskřička naděje nám svitla v 85 min. kdy jsme snížili na 3:2 brankou Rudy Weinharda. Poté jsme setrvávali v tlaku a v 90 min. se nám podařilo vyrovnat brankou Zbyňka Zemana na 3:3 !!! Naděje ještě žila. Rozhodčí nastavoval 6 min. a v tomto čase jsme si vypracovali ještě dvě střelecké možnosti, ovšem bez gólového zakončení.

Pak přišel závěrečný hvizd hlavního rozhodčího "a bylo po nás" !!! Remíza byla málo a to znamená, že po čtyřech letech opět sestupujeme do I.B třídy !!!

Sestava KÚ : Brejžek - Píšek, Míka, Vavroch, Krátký - Rytíř, Stegbauer, Ďurica - Weinhard, Fischer - Svobodný

Střídání : 46 min. - Zeman za Míku a Vaněk za Krátkého , 75 min. Vyžral za Vavrocha

Na střídání byli ještě připraveni : Otava, Janás, Kneifl

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Díra

(P. Kučera, 24. 6. 2009 9:35)

Bez brankáře můžete sice vyhrát, ne však vyhrávat.