Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

Rozhovor našeho trenéra pro ČBL před utkáním v Č.Krumlově

17. 10. 2009

Gerhard Procházka: Pocity budou smíšené

Kamenný Újezd - Exkrumlovský kouč na lavičce Sokola Kamenný Újezd Gerhard Procházka v neděli povede svůj tým v roli lídra na hřišti Slavoje, kde se právem může cítit jako doma. 
 
Autor:
Michael Kalinics

„Pocity budu mít smíšené,“ přiznal rodák z Lipenska, jenž v Českém Krumlově žije. Ve Slavoji vedl fotbalový dorost, záložní tým i áčko. Po dvouleté trenérské odmlce Gerhard Procházka loni v zimě vyslyšel nabídku z Kamenného Újezda. Zítra mu dojíždění odpadne, na zápas to bude mít blíž než kamkoli jinam v I. B třídě. „Když půjdu pěšky, dojdu z domova na stadion za čtvrt hodiny,“ říká s úsměvem Procházka.

Kamenný Újezd vede skupinu před Lhenicemi a Velešínem. „Čeká nás jeden z těžších zápasů,“ varuje kouč. Lídr ani nemůže jet k utkání ven s jiným cílem než uspět. „Chceme bodovat,“ potvrzuje kouč. „Kvůli psychice by bylo dobré, kdybychom uspěli, protože nás pak čekají tři těžké zápasy. Považuji je určitě za těžší než ty, které jsme dosud absolvovali,“ tvrdí.

Přiznává, že o soupeři má přehled, českokrumlovské hráče samozřejmě zná. Pochopitelně ale neví, v jaké Slavoj nastoupí sestavě. „Je otázkou, zda budou mít kmenové hráče áčka. To se dozvíme až na místě. V neděli už všichni budou mít odehráno, tak musíme počítat s tím, že jich pravděpodobně využijí maximum,“ nepřekvapí Procházku případná výpomoc domácích pendlů z krajského přeboru.

Každý, kdo se v Krumlově věnuje fotbalu a sleduje I. B třídu už asi zaregistroval, kdo v neděli přijede. „Kamarádi a bývalí kolegové samozřejmě už měli takové ty řeči, že prohrajeme, ale já se nebojím. Svému mužstvu věřím a na zápas se těším. Člověk se vrací na své pole působnosti a nechce odjet s prázdnou. Svým hráčům někdy říkám: Hrajte tak, abych mohl chodit v Krumlově se vztyčenou hlavou!“ prozradil Gerhard Procházka.
A přitakal, že tentokrát to bude platit doslova . . .

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář