Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

Rozhovor Lukáše Pulce pro ČB deník

27. 1. 2010

Host z Kaplice pomůže i na jaře

Kamenný Újezd – Pro příznivce Sokola je to dobrá zpráva: kaplický záložník Lukáš Pulec zůstane i na jaře v Kamenném Újezdě, kde se pod trenérem Gerhardem Procházkou pokusí pomoci týmu do vyšší soutěže.
 
Autor:
Michael Kalinics

Podzimní hostování podle Lukáše Pulce splnilo očekávání. „Vynikající parta, výborný fotbal, jsem tu naprosto spokojen. Po všech stránkách!“ ujišťuje hráč Kaplice, jenž oželel krajský přebor a vydal se o dvě fotbalová patra níž. To mu ale nevadí. „Naopak. Jsem tu rád. Hraje se v klidu, zadarmo, kromě fotbalu se nic neřeší. Tak to má být. Je to v pohodě. Jsem tu na hostování na další půlrok. Nevím, jestli pak půjdu zpátky někam výš, ale momentálně chci dohrát sezonu v Kamenném Újezdě a vyhrát s ním I. B třídu,“ přeje si Pulec.

Kaplický Spartak údajně stál o to, aby se jeho hráč v zimě vrátil. „Nějaké náznaky od pana Křivy tu byly,“ připouští host v sestavě Kamenného Újezda, jenž se osobní intervencí u vedení klubu zasadil o to, aby zůstal. „Za situace, která tam teď je, jsem se vracet prostě nechtěl. Manažerovi Jirkovi Vaníkovi jsem slíbil, že ten půlrok bych jim ještě chtěl pomoci, a v létě se pak uvidí, co bude dál.“

Sokol přezimuje v čele své skupiny s brilantním skóre 40:4 a šestibodovým náskokem před druhými Lhenicemi. „Šlapeme, máme výborný manšaft, dali jsme čtyřicet gólů, takže je to paráda,“ libuje si Lukáš Pulec. Na hřišti dostal od trenéra volné ruce, Procházka ho nesvazuje taktikou. „Mám absolutní volnost, když to přeženu, víceméně si mohu dělat, co chci. Většinou hraji v záloze. Pod trenérem Procházkou jsem naprosto spokojen,“ tvrdí.

Během podzimního hostování mu nevadil ani fakt, že Sokol rekonstruoval vlastní hřiště, a tak hrál svá domácí utkání ve Velešíně. „Je to tam super. Velké krásné hřiště, výborné zázemí, lidi jsou fajn. Azyl nám nevadí, a mně vůbec ne, protože já přišel a rovnou jsem hrál ve Velešíně, takže mi to ani nepřijde, že ve skutečnosti nehrajeme doma,“ vysvětluje s úsměvem Lukáš Pulec.

Z fotbalového příbuzenstva Pulců zbyli v Kaplici dva – Pavel a Martin. „Ti to tam teď dokopou a pak se uvidí.“ Známá kauza kolem odchodu majitele Spartaku na podzim rozčeřila poklidné vody KP. Lukáš Pulec se k ní ale nechce příliš vyjadřovat. „To mi nepřísluší,“ kroutí hlavou. „Prostě z klubu odešel, a jaké tam byly vztahy, to se mě víceméně netýká. Dopadlo to, jak to dopadlo. Nemám potřebu to více komentovat,“ říká.

Skutečnost, že se Kaplice i po odchodu mecenáše a některých hráčů, které nasměroval do Zlivi, drží v popředí krajského přeboru, Pulce nepřekvapuje. „I když Houška, Matoušek, Záveský a Flöring odešli, pořád je tam ta osa týmu – Románek, Janura, Lesňák, vzadu Pája Pulec, Vávra. Přestože oslabili, manšaft mají v Kaplici výborný a budou hrát na čele. Na jaře skončí do třetího místa, určitě,“ nepochybuje Lukáš Pulec.

Kaplici prorokuje v krajském přeboru přinejhorším bronz. Pro Kamenný Újezd by v tak výborně rozehrané sezoně bylo cokoli jiného než postup v I. B třídě zklamáním. „My za tím jdeme, to je jasné!“ říká důrazně Pulec. „ Jestli v I. B třídě nepostoupíme, tak to už nevím, co bychom s tímhle manšaftem měli jiného vyhrát! Ale nesmíme to podcenit, a když budeme zdraví, tak jsem si stoprocentně jist, že vyhrajeme, protože manšaft je výborný,“ podotýká.
Lekce od Týna
V neděli jeho tým dostal v zimním turnaji na Hluboké sedmibrankovou lekci od fotbalistů Týna. „Samozřejmě, je to krajský manšaft. My s ním chtěli hrát stejný fotbal jako v I. B a to nejde, i když jsme první a v poháru jsme jednou porazili Kaplici. Tenkrát se sešly různé okolnosti. Jednou za čas se podaří, že vám zápas sedne a napadá to tam. Týn nám dal rychlé tři góly po našich chybách – a pak už se to s námi vezlo,“ krčil na Hluboké rameny Lukáš Pulec.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář