Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

Remíza v odvetě finále krajského poháru - vítězem je Slavoj ČK

10. 6. 2010

Jihočeský pohár vyhráli fotbalisté Českého Krumlova
Soutěž:
Finále Českého poháru mužů KFS Jihočeského kraje

Velešín: Odvetný finálový zápas jihočeského poháru mezi Kamenným Újezdem (I.B sk. A) a Českým Krumlovem (KP) se hrál ve středu na kvalitně připraveném hřišti ve Velešíně, které poskytuje Sokolu v letošní sezoně azyl na všechny domácí zápasy.

První finále skončilo před dvěma týdny jednoznačnou výhrou Českokrumlovských 4:0, a tak před tímto utkáním bylo o držiteli poháru takřka rozhodnuto. Domácí, kteří jsou konce května jasnými postupujícími do I. A třídy, totiž museli vyhrát rozdílem alespoň čtyř branek, aby si vykřesali naději alespoň na prodloužení.

První možnost ke změně stavu zápasu byla k vidění před brankou Českého Krumlova, do které se premiérově v mužích postavil starší dorostenec Ondřej Sarvaš. Fischerův přesný centr z pravé strany sice našel hlavu Svobodného, ten ale mířil těsně nad odkrytou svatyni hostujícího týmu. Nebezpečného protiútoku nevyužili ani slavojáci, když střela Pilse a ani následné dorážky Plišky a Beránka síť nerozvlnily.

Poté se hra uklidnila a několik minut nebyla k vidění žádná větší příležitost. Až ve 23. minutě střílel českokrumlovský Boháč z těžké pozice ve vápně těsně vedle pravé tyče. Branku netrefil o tři minuty později ani domácí Beneš. Nedůraznou Zimkovu střelu z otočky Brejžek ve 28. minutě chytil. Mezi 33. a 38. minutou spálili hostující několik jasných šancí ke skórování. Nejprve se Beránek trefil jenom do gólmana, dvě minuty na to neúspěšný Krůčkův postup směrem dopředu zhatil Svoboda, poslal do úniku Vacka, kterému se však Brejžka přehodit nepodařilo. Forvard Beránek se poté dostal do dalších dvou slibných šancí, při obou ale letěl míč nad bránu.

Nejdůležitější moment prvního poločasu přišel ve 42. minutě. Klivanda střílel z levé strany jen do gólmana, dorážejícího Švece však fauloval Zatloukal a hlavním rozhodčím Pavlem Mackem byla nařízena penalta. Tíhu odpovědnosti si na sebe vzal kapitán Stegbauer, který ranou do pravé části brány nezklamal – 1:0. Za stejného stavu se odcházelo do kabin.

Českokrumlovský trenér Lubomír Pintér poslal do druhého poločasu kanonýra Jana Peťuleho, od kterého si sliboval zvrácení nepříznivého stavu. Do první šance se autor devatenácti branek v aktuálním ročníku krajského přeboru dostal hned ve 49. minutě, když střílel těsně vedle. Tomu však předcházel nebezpečný dalekonosný Stegbauerův přímý kop, který Sarvaš chytil. Další nápor hostů začal v 52. minutě. Stoper Pils hlavičkoval po rohu nad, kombinace Peťuleho s Matušem byla rovněž neúspěšná, když druhý jmenovaný Brejžka nepřekonal.

Ujala se až akce z 58. minuty – Beránek skvěle obešel na pravé straně obránce Kamenného Újezdu, přihrál do vápna, kde míč přenechal Peťule mladému Zimkovi, a ten nezaváhal – 1:1. Také u dalšího gólu Slavoje nechyběl Jan Peťule. Sedm minut po vyrovnání vybídl hostující ostrostřelec ke skórování Kroupu, jenž zařídil obrat zápasu – 1:2.

V 69. minutě o sobě dali vědět také domácí, Fischerovu střelu však sedmnáctiletý Sarvaš chytil. Za dvě minuty se trefil Zimek jen do tyče. V 76. minutě měl další příležitost domácích Svobodný, opět ale ztroskotal na Sarvašovi. Jedenáct minut před koncem utkání dokázal Sokol vyrovnat. A znovu u toho byl Peťule, i když tentokrát na půlce nešťastně „namazal“ Krůčkovi, ten utekl po pravé straně, dokázal obejít obránce a z ostrého úhlu trefil branku – 2:2.

Dva góly měl v poslední desetiminutovce na kopačce agilní Peťule, ani jednou se však nedokázal prosadit. Přestože zápas skončil remízou, větší důvod k radosti měli hráči Slavoje Český Krumlov, kteří využili lepšího skóre a zaslouženě získali trofej za vítězství v krajském poháru.

Lubomír Pintér (trenér Českého Krumlova): „Byl to pohodový zápas, ve kterém jsme zapařili všechno, co šlo. Na druhý obdržený gól jsme navíc sami nahráli. Šancí ke skórování jsme měli spoustu… ale pohár je doma! Znovu jsme byli téměř kompletní, tentokrát však hráli kluci, kteří v sezoně moc šancí do základní sestavy nedostanou. Nejspíš mě ale v tom horku proklínali, že jsem je postavil zrovna teď. Soupeř byl výborný a právem se dostal až do finále!“

Sokol Kamenný Újezd - FK Slavoj Český Krumlov 2:2 (1:0)
Branky: 43. Stegbauer (11), 79. Krůček – 58. Zimek, 65. Kroupa
Rozhodčí: Macko – Novák, Mach.
Diváků: 60.

Sestavy :

Kamenný Újezd: Brejžek – Beneš, Píšek, Klivanda, Rytíř – Švec, Stegbauer, Krůček, Kneifl – Svobodný, Fischer. Střídali: Vaněk a Vavroch. Trenér Jan Koutský.

Český Krumlov: Sarvaš – Litvan, Svoboda, Pils, Zatloukal – Vacek (70. Třeštík), Pliška (46. Matuš), Kroupa, Zimek – Boháč (46. Peťule), Beránek. Trenér Lubomír Pintér.

Připravil Pavel Kacerovský

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář