Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

Ještě jednou pohárový zápas s Kaplicí

10. 9. 2009

Čtvrtfinále Jihočeského poháru KFS

Kaplice: Ve čtvrtfinále Jihočeského poháru se střetl Kamenný Újezd s Kaplicí. Oficiálně byl jako domácí celek veden tým z I.B třídy, hrálo se však na hřišti v Kaplici, neboť Kamenné Újezd rekonstruuje svou hrací plochu. Jasnými favority byli Spartakovci, jenomže k zápasu přistoupili hodně lajdácky a od toho se vyvíjel i jejich výkon a následně i celý výsledek střetnutí.

Už ve druhé minutě zápasu Kapličtí nechali hráčům soupeře příliš volného prostoru, Fischer uvolnil Svobodného, který tvrdou ránou prostřelil brankáře Průchu – 1:0. Netrvalo však dlouho a bylo skóre vyrovnáno. Z pravé strany odcentroval Románek a Daniel Půlpán hlavičkou o břevno vstřelil svůj první soutěžní gól v dresu kaplického A mužstva – 1:1.

Ve 12. minutě mohli jít znovu do vedení fotbalisté Sokola. Svobodný se octil sám před brankářem, vystřelil po zemi, jeho pokus však zastavila levá tyč. O pět minut později na druhé straně po centru Lesňáka střílel Janura, gólman Brejžek zakročil reflexivně nohou. Krátce na to však ze souboje stejných hráčů vyšel jako vítěz kaplický útočník. Vlevo ve vápně dokázal Půlpán vybojovat míč, zpětnou přihrávkou našel Petra Januru, který si položil gólmana Brejžka a poslal míč do prázdné branky – 2:1.

Ale ani tento stav na ukazateli skóre dlouho nevydržel. Ve 21. minutě chyboval u postranní čáry Pavel Pulec, Soukup náhle postupoval sám na branku a s střelou ke vzdálenější tyči vyrovnal - 2:2. Tímto výsledek pak skončil i celý první poločas.

Od úvodního hvizdu druhého dějství měli míč na kopačkách výhradně domácí. Jenomže přišla 53. minuta, rychlý kontr hostí, k odraženému míči se na vápně dostal
Lukáš Pulec a křížnou střelou k levé tyči poslal znovu „Kameňák“ do vedení – 3:2. Ovšem znovu bylo velice rychle vyrovnáno. Po centru Vávry se ve vápně k odraženému míči dostal Lesňák, první pokus dokázal Brejžek vyrazit, ale pohotová dorážka hlavou stejného hráče skončila již v síti – 3:3.

Ani po šestém góle v zápase se brankostroj nezastavil. V 68. minutě Kapličtí zahráli malou domů a „domácí“ tento prohřešek Spartakovců dokázali potrestat. Dělovkou o břevno se prezentoval kapitán Stegbauer – 4:3. Minutu na to Spartakovci přišli ve středu hřiště o míč, následovala kolmice na rozběhnutého Lukáše Pulce, který své sólo zakončil pátým gólem – 5:3. Čtvrthodinu před koncem střetnutí se neprosadil hlavičkující Michal Flöring.

A zanedlouho fotbalisté Sokola znovu trestali chybu v kaplické rozehře. Po další zcela zbytečné ztrátě balonu šel sám na branku Soukup a ani on v koncovce nezaváhal – 6:3. Ve zbývajících minutách se už skóre pohárového klání nezměnilo. Z postupu do semifinále se zcela po zásluze radovali hráči Kamenného Újezda. Kapličtí tento zápas doslova odflákli. Což o to, prohrát se může, ale ne takovýmto způsobem. Fotbalisté Sokola hráli s chutí a své soupeře doslova zostudili.

Trenér Gerhard Procházka (K.Újezd): „Pro nás to bylo dobré utkání. Samozřejmě, že za výsledek jsme rádi. Navíc druhý poločas jsme odehráli se čtyřmi vlastními dorostenci, což je pro nás velký přínos a je to pro nás povzbuzení do další části podzimní soutěže.“

Trenér Ladislav Kuzma (Kaplice): „Dnes jsme zápas dokonale prohospodařili. Z naší strany to byl špatný trénink. Doufám, že je to pro naše hráče dobrá zkušenost, že se zase posadí zpátky na zem a začnou hrát fotbal, který je jim vlastní. Tento propadák budeme chtít odčinit v nedělním soutěžním utkání. Dnes prostě nehrál ani jediný hráč a soupeři jsme darovali vítězství zadarmo.“

Sokol Kamenný Újezd – FK TOPMEN Spartak Kaplice 6:3 (2:2)
Branky:
21., 77. Soukup, 53., 69. L. Pulec, 2. Svobodný, 68. Stegbauer – 4. Půlpán, 18.Janura, 57.Lesňák.
Rozhodčí: Reitinger (Křemže).
Bez karet
Střely na bránu 12:9, mimo 2:4, rohy 1:4, fauly 10:17.
Diváků: 50.

Sestavy :

Kamenný Újezd: Brejžek – M. Matoušek, Krůček, Vyžral, Píšek – Kneifl, Stegbauer (88. Fousek), Fischer (46. Vaněk), L. Pulec – Soukup, Svobodný (25. Beneš).

Kaplice: Průcha – L. Matoušek (46. Kaločai), Flöring, P. Pulec, Hejna – Záveský, Románek, J. Smolen (46. Vávra), Půlpán (60. Doubrava) – Janura, Lesňák.

Připravil Libor Granec