Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

Frymburk - Sokol K.Újezd 0:4 (0:2)

15. 6. 2009

Ve 24.kole I.A třídy zajížděli naši fotbalisté na horkou půdu Šumavy Frymburk. Na podzim vyhráli frymburští na našem hřišti 0:1, takže bylo co oplácet.

Pro naše fotbalisty to byl zároveň zápas pravdy, neboť jenom vítězství nás mohlo ponechat ve hře o setrvání v I.A třídě.

Oba týmy byly pod silným tlakem. Zatímco domácí bojovali za tým Čtyř Dvorů (které pustili před sezonou do Frymburku několik hráčů, včetně trenérova syna Zdeňka Kuny ml. a tým Frymburku trénuje dlouholetý čtyřdvorský fotbalista Honza Berit), naši fotbalisté přijeli vyhrát a zůstat i nadále v boji o záchranu. Vývoj zápasu se od úvodních minut odehrával v naší režii a naši hráči nenechali nikoho na pochybách, že přijeli dobře připraveni ! Výsledkem bylo dvougólové vedení po prvním poločase ( oba góly vstřelil po křídelních akcích Milan Svobodný), které jsme potvrdili dalšími dvěma góly ve druhém poločase ( oba góly vstřelil po individuálních akcích Martin Fischer ). Domácí naši branku prakticky neohrozili a potvrzením naší převahy bylo i chování domácích fanoušků, kteří byli při tomto utkání jako beránci a neměli ani nejmenší možnost k ostrým výrazům vůči hostujícímu týmu ani rozhodčím, čímž jsou frymburští diváci pověstní.

Článek převzatý z Českokrumlovských listů :

Frymburk dostal lekci od Kamenného Újezdu

Frymburk - Jediný okresní tým v oblastní I. A třídě si ve 24. kole pošramotil reputaci. 
Na domácím trávníku rozdílem třídy prohrál se zachraňujícím se K. Újezdem a klesl na 11. místo tabulky.


Frymburk – K. Újezd 0:4 (0:2)

Už po necelých dvaceti minutách domácí prohrávali o dva góly a kouč Berit sáhl hned k dvojnásobnému střídání. Pak se po bouřce a vydatném lijáku hra na více než čtvrt hodiny přerušila. Od 55. minuty hráli domácí o deseti, když byl po druhé žluté vyloučen Micák. Hosté pak přesilovku dvakrát využili a odvezli si všechny tři body.

„V zápase jsme prostě a jednoduše vyhořeli. Góly jsme dostávali z brejků do otevřené obrany, navíc po neskutečných individuálních hrubkách. Po přerušení se pak dohrávalo na vodě a s fotbalem to už nemělo moc společného. A ještě mám jednu poznámku. Frymburské slavnosti a fotbal, to vůbec nejde dohromady. Někteří naši hráči ani nevěděli, že jsou na hřišti...“ posteskl si zklamaný frymburský trenér Jan Berit.

Sestava FC Šumava : Vítek – Bittner, Kuna, Michal, J. Šisler – Skípala (20. Andrejco), J. Grohman (20. D. Račák), Matuš (80. Mrázik), Juhaňák – Bagoni, Micák.

Sestava KÚ : Brejžek - Píšek, Míka, Krátký, Rytíř - Ďurica, Stegbauer, Kneifl - Weinhard, Fischer - Svobodný ; střídali Vaněk, Vyžral, Nejedlý

Komentář našeho trenéra k zápasu ve Frymburku

FRYMBURK – K. ÚJEZD 0:4. Gerhard Procházka, trenér K. Újezda:

„Jeli jsme do Frymburka s cílem vyhrát a tomu jsme přizpůsobili taktiku. Chtěli jsme hrát důrazně, nepustit domácí k jejich hře. Ze dvou krásných křídelních akcí dal Svobodný dva góly. Do druhé půle jsme nastoupili s tím, že by bylo vhodné dát rychle třetí gól, abychom si utkání nezkomplikovali. Mělo nám pomoci vyloučení domácího hráče, ale paradoxně jsme deset minut tápali. Frymburk se snažit zkorigovat stav, čímž se nám otevřelo více místa v jeho obranných prostorech a Fischer přidal dva góly. Pochválil bych Miroslava Krátkého, a to nejen za tento zápas, ale za celé jaro – hlavně za výkony v defenzivní části.“

Článek v Českobudějovických listech

BOJ O UDRŽENÍ

Kamennému Újezdu se nedaří opustit sestupovou příčku, Sokol ale ještě neskládá zbraně. „Ze dvou zápasů, které zbývá odehrát, musíme vytěžit šest bodů,“ říká trenér Gerhard Procházka, jenž ví, že o šancích jeho týmu hodně napoví zápas mezi Čtyřmi Dvory a Slavií ČB v příštím kole. „Pro nás by bylo lepší, kdyby vyhrála Slavia a zachránila se, protože poslední zápas hrajeme na jejím hřišti. Pokud Slavia nevyhraje, musí pak porazit nás. Jeden z nás tří podle mne půjde dolů – a my jsme na tom nejhůř. Musíme tedy dvakrát vyhrát,“ prohlašuje.
A co na to slávisté? „Může se rozhodovat až v posledním kole, a to by bylo hrozné!“ předem se děsí kouč Václav Hojdar duelu o bytí a nebytí na závěr jara.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář