Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

FK Topmen Spartak Kaplice-Sokol K.Újezd 4:3(3:3)

16. 1. 2010

V časném sobotním ránu, v 8:30 hod., nastoupili naši fotbalisté ke svému prvnímu letošnímu zápasu. Po odloženém utkání 1.kola HZL (Dynamo ČB U18 - hraje se 23.1. od 19:00 hod.) se ve druhém kole zimní ligy střetli s druhým týmem krajského přeboru, ambiciozním týmem Spartaku Kaplice.

V samotném utkání bylo vidět dva diametrálně rozdílné poločasy. V první půli se hrál po všech stránkách vyrovnaný zápas. Oboustranně dominoval ofenzivní fotbal jehož výsledkem bylo 6 hezkých branek. Oba celky se snažili okamžitě po získání míče přejít do protiútoku a hra měla spád. Bylo se opravdu na co dívat.

První gól padl již v 6 min., kdy se po hezké křídelní akci Lukáše Pulce dostal ke střele Jirka Stegbauer, jehož střelu tečoval před brankou Martin Fischer a překonal bezmocného Kaplického brankáře - vedli jsme 1:0 .

Vyrovnání na sebe nenechalo dlouho čekat. Ve 12 min. zahrávali Spartakovci volný přímý kop, na nějž si naběhl nejzkušenější Kaplický fotbalista Milan Románek a hlavou překonal našeho brankáře Vlastu Otavu. Bylo srovnáno 1:1 .

Ve 24 min. jsme opět vedli. Po přesném centru Jirky Rytíře se hlavou !!! prosadil Martin Fischer, když chytře přeloboval brankáře Kopřivu. Vedli jsme 2:1 .

O tři minuty později, ve 27 min. bylo opět srovnáno. Střelcem druhé Kaplické branky byl Petr Janura. Stav utkání byl 2:2 .

Ve 38 min. se opět měnil stav. Potřetí v utkání jsme šli do vedení, když se střelecky prosadil náš záložník Petr Švec (kmenový hráč Slavoje Hrdějovice), který je v našem týmu na dvouměsíčním testu. Vedli jsme 3:2 .

Bohužel hráči Spartaku opět dokázali vyrovnat. Ve 40 min. se pískala po faulu Jirky Rytíře penalta, kterou s přehledem proměnil Jan Smolen. Do poločasové přestávky se šlo za stavu 3:3 .

Do druhého poločasu vstoupili lépe fotbalisté Spartaku Kaplice. V 57 min. se po samostatné akci střelou k pravé tyči podruhé v zápase prosadil Petr Janura a kapličtí fotbalisté tak poprvé v zápase vedli. Stav utkání byl 4:3 pro Kaplici. Bohužel jak se později ukázalo, byl to gól rozhodující, protože do konce zápasu už žádný jiný nepadl.

Celý druhý poločas probíhal v režii Kaplických fotbalistů, jež do sedla posadili sami naši fotbalisté. Kazili jsme velké množství jednoduchých přihrávek a tím jsme nabízeli Spartakovcům další a další možnosti k zakládání útoků. Druhý poločas vyhráli na šance hráči Kaplice a tak si vítězství v zápase zasloužili.

Naši fotbalisté ovšem zaslouží pochvalu za hru v prvním poločase, kdy byli druhému týmu krajského přeboru vyrovnaným soupeřem !!!

Sestava KU :

Otava - Rytíř, Klivanda, Krůček, Beneš - Pulec, Vavroch, Stegbauer, Švec - Fischer, Soukup

Střídání KU :

46 min. - Vyžral za Klivandu

46 min. - Kneifl za Vavrocha

67 min. - Vavroch za Stegbauera

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář