Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

FK Topmen Spartak Kaplice - Sokol K.Újezd

14. 1. 2010
NOMINACE HRÁČŮ :
 
Otava, Klivanda, Kneifl, Stegbauer, Vyžral, Rytíř, Beneš, Pulec, Soukup, Ďurica, 
Fischer, Vaněk Vavroch, Krůček, Švec.
 

Ve druhé kole Hlubocké zimní ligy, skupiny D, narazí naši fotbalisté na mužstvo hrající krajský přebor FK Topmen Spartak Kaplice.

V krajském přeboru obsadili kapličtí fotbalisté po podzimu 2 místo se ziskem 29 bodů, když 8x vyhráli, 5x remizovali a 3x prohráli při skóre 30:18. Ambiciozní tým Kaplice má čtyřbodovou ztrátu na vedoucí Spartak S.Ústí B a je stále ve hře o postup do divize. Nejlepším podzimním střelcem týmu je Jakub Lesňák  s 9-ti góly.

Pro Kaplické fotbalisty je to možnost odvety za překvapivé vyřazení v podzimním pohárovém zápase v Kaplici, které naši hráči vyhráli 6:3 !!! Branky v tomto utkání stříleli za náš tým Pulec 2, Soukup 2, Svobodný a Stegbauer, za Spartak Kaplice dali gól Půlpán, Janura a Lesňák.

Každý zápas s Kaplickými fotbalisty má zvláštní náboj pro naše fotbalisty Karla Krůčka, Vlastu Otavu a Lukáše Pulce, kteří v Kaplickém dresu také nastupovali !!!

Sestavy týmů v podzimním pohárovém zápase :

Sestava KU : Brejžek - Píšek, Vyžral, Krůček, Matoušek - Pulec, Stegbauer (88.Fousek M.), Kneifl - Soukup, Fischer (46.Vaněk) - Svobodný (25.Beneš)

Sestava Kaplice : Průcha - Matoušek (46.Kaločai), Flöring, P.Pulec, Hejna - Půlpán (60.Doubrava), Románek, J.Smolen (46.Vávra), Záveský - Janura, Lesňák.

 

Komentář utkání 1.kola HZL převzatý ze serveru Jihočeský fotbal :

Vltavotýnská Olympie doplatila na špatnou koncovku, Kaplice zase umí šance využít
Soutěž: Hlubocká zimní liga

Hluboká nad Vltavou: Stejně jako v minulém roce zahájili kapličtí fotbalisté Hlubockou zimní ligu střetnutím s tradičním soupeřem z Týna nad Vltavou. Spartakovci představili několik nováčků, kteří přicházejí na zkoušku do zimní přípravy a mají možnost se poprat o místo v kádru pro jarní část soutěže.

První poločas zápasu byl poměrně vyrovnaný. Jako první zahrozili v páté minutě dle zápisu domácí, a to byli Kapličtí. Z pravé strany centroval Jiří Šafránek, zakončoval hlavou Zdeněk Šafránek, mířil však mimo branku. Ve třinácté minutě Mrázikův centr propadl v týnské šestnáctce až k Doubravovi, ten však pálil jen těsně nad branku.

Hosté si pak stoprocentní šanci vypracovali ve 24. minutě zápasu. Z levé strany poslal před branku přesný centr Hrdina, ale Plojhar střelou z první branku Spartaku přestřelil. Poté předvedli pohlednou kombinační akci Spartakovci. Lesňák před vápnem našel nabíhajícího Pavla Pulce, ten však ve výhodné pozici, prováhal moment ke střelbě, a tak byl v tomto mini souboji úspěšnější mladý týnský brankář Šmitmajer. Krátce před přestávkou pálil zpoza vápna velice nebezpečně hostující kapitán Hrdina, přízemní střela těsně minula pravou tyč Kopřivovy svatyně.

Druhý poločas byl takový oboustranně živelnější a rozhodně diváky nenudil. V 52. minutě Smolen přihrál doprava volnému Doubravovi, který přesným centrem našel ve vápně nabíhajícího Zdeňka Šafránka, ten však hlavičkou ve vyložené šanci branku Olympie těsně minul.

Za tři minuty se už ovšem skóre pohnulo. To když na pravé straně byl faulován Doubrava a Kapličtí dostali výhodu trestného kopu. Centr do vápna poslal Vávra a Zdeněk Šafránek poslal Spartak do vedení – 1:0. Jenomže prakticky hned po rozehrávce se podařilo Týnským vyrovnat. Na konci rychlého protiútoku byl zakončující Boček – 1:1.

V dalším průběhu střetnutí pak mohli hráči Olympie jít několikrát do vedení, s koncovkou však byli na štíru. V 64. minutě měl stoprocentní příležitost na kopačce Štos, ale v prvním případě trefil jen dobře vybíhajícího gólmana Kopřivu a neuspěl ani při dorážce, ze které minul odkrytou branku Spartaku. O pár minut později po dalším brejku Plojhar našel Buriánka, tomu se sice podařilo překonat Kopřivu, ale jeho zastoupil vracející se obránce Vávra a hosté tak vytěžili z této šance pouze rohový kop.

Čtvrthodinu před koncem zápasu mohli hosté znovu skórovat. Po centru z pravé strany se do zakončení dostal hlavičkující Kášek, mířil však jen nad branku Spartaku. Týnští zahodili několik vyložených šancí a v závěru byli za svou mizernou koncovku potrestáni. Nejprve pálil po přihrávce od Micáka těsně vedle Smolen. Čtyři minuty před koncem se Kaplickým podařilo vstřelit vítěznou branku. Po pravé straně utekl hostujícím zadákům Lesňák, před brankou našel nabíhající Januru, který překonal Šmitmajera – 2:1.

Za minutu navíc bylo vítězství Spartaku ztvrzeno třetím gólem. To když Janura pronikl až před brankáře, přihrál míč ještě lépe postavenému Lesňákovi, který doklepával do prázdné branky – 3:1. Spartakovci tak oplatili prakticky do roka a do dneTýnským porážku z loňského roku. Fotbalisté Olympie doplatili na špatnou koncovku a vyhrál produktivnější tým.

FK Topmen Spartak Kaplice – FK Olympie Týn nad Vltavou 3:1 (0:0)
Branky: 55. Z. Šafránek, 86. Janura, 87. Lesňák – 55. Boček.
Rozhodčí: Řehoř.
Bez karet

Sestava Kaplice: Kopřiva – Hejna, Vávra, Kuta, J. Šafránek – Mrázik, J. Smolen, P. Pulec, Doubrava – Lesňák, Z. Šafránek, Střídali: Janura, Micák, Faltus.

Sestava Týn: Šmitmajer – Meidl, Jos. Brom, Šonka, Boček – Vojík, Kášek, Hrdina, Plojhar – Štos, Buriánek, Střídali: Polida.

Připravil Libor Granec

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář