Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

FK Spartak Kaplice B - Sokol K.Újezd 1:5 (1:1)

27. 5. 2010

Kamenný Újezd kraluje A skupině I.B třídy, pokořil i kaplické béčko
Soutěž: I.B třída, skupina A

Kaplice: V dohrávce 21. kola oblastní I. B třídy přivítala kaplická rezerva na domácí půdě lídra soutěže z Kamenného Újezdu. A byla nakonec vcelku příjemným hostitelem. Sice to trvalo celý poločas, než domácí podlehli, ale nakonec favorit uspěl.

Jako první zahrozili ve čtvrté minutě hosté. Po centru Švece hlavičkoval mimo branku Lukáš Pulec. Kapličtí kontrovali o chvíli později. Martin Pulec si narazil míč před vápnem s Koubou, mířil však jen nad Brejžkovu branku. První opravdu vyloženou šanci však přece jenom měli hosté, a to v osmé minutě zápasu. Švec ideální uličkou našel rozběhnutého Píška, který zprava pronikl až před brankáře, vyslal křížnou střelu pod břevno, Kopřiva však výborným zákrokem míč vytěsnil mimo tři tyče.

Poté se delší čas hrálo především ve středu hřiště. Hosté sice častěji drželi míč na svých kopačkách, ale proti příkladně bojujícím domácím hráčům se jim nedařilo prosadit. V polovině prvního dějství střílel z přímého kopu domácí kapitán Kubata, Brejžek byl však pozorný. Ve 32. minutě se favorit střetnutí přece jenom dočkal vedoucí branky. Na pravé straně se k opakovanému centru dostal Soukup a Krůček hlavou překonal Luďka Kopřivu – 0:1.

Krátce poté byl v dobré střelecké pozici Fischer, na domácího gólmana si však nepřišel. V nastaveném čase byli kapličtí hráči vyrovnávacím gólem odměněni za nasazení a bojovnost. Trestný kop z pravé strany zahrával Martin Pulec, k odraženému míči se dostal Kubata a přízemní střelou pokořil Brejžka – 1:1.

Krátce po změně stran se hosté dostali znovu do vedení. V 53. minutě zatáhl míč po levé straně Fischer, na přetažený centr si naběhl Švec a tvrdou ránou bez přípravy dal na 1:2. Minutu na to Svobodný atakoval brankáře Kopřivu zcela zbytečně po odehrání míče, za což od rozhodčího vyfasoval žlutou kartu, jenomže pro něj to byla již druhá, následovala červená a odchod do šaten.

V 57. minutě byl k vidění možná klíčový moment zápasu. Domácí zahrávali trestný kop z levé strany. Na centr M. Pulce si naběhl Fiala, jenomže jeho gólovou hlavičku dokázal Brejžek reflexivním zákrokem zneškodnit. Po následném rohovém kopu a centru Martina Pulce hlavičkoval Preusler nad branku.

Na druhé straně pak střelecké štěstí pokoušel Stegbauer, tvrdá rána však skončila jen nad břevnem. V polovině druhého dějství Martin Pulec našel nabíhajícího Hejnu, ten však zblízka mířil jen do vybíhajícího Brejžka. Definitivně se o zisku bodů rozhodlo v 76. minutě. Do kaplické otevřené obrany podnikli hosté rychlý kontr, Fischer našel před brankou Krůčka, který skluzem zvýšil na 1:3.

Hosté pak v závěrečné desetiminutovce svou výhru stvrdili dalšími dvěma brankami. Nejprve se střelecky prosadil Fischer, a poté přidal svůj druhý gól v zápase Švec – 1:5. Nepovedeným závěrem Kapličtí zcela smazali dojem z prvního poločasu, ve kterém byli favoritovi více než důstojným soupeřem.

FK Spartak Kaplice B – Sokol Kamenný Újezd 1:5 (1:1)
Branky: 45. Kubata – 32., 76. Krůček, 53., 85. Švec, 82. Fischer.
Rozhodčí: Valeš (Chlum u Třeboně).
ŽK: 0:5 (Svobodný 2, Krůček, Soukup, L. Pulec).
ČK: 0:1 (54. Svobodný).

Sestavy :

Kaplice B: Kopřiva – Studený, Maček, Preusler (87. Hejný), Kubata, Hejna, M. Pulec, F. Kouba, Fiala, Mrázik (80. Krenauer), Koclíř.

K. Újezd: Brejžek – Píšek, Klivanda, Krůček, Beneš - Švec (90. Rytíř), Stegbauer, Soukup, L. Pulec (87. Petr) - Svobodný, Fischer.

Připravil Libor Granec

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář