Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

Českobudějovický deník o nás

21. 10. 2010

Kamenný Újezd se v I. A dočkal výhry

Autor: Michael Kalinics

Osobní oběť minimálně v prvním utkání měla kýžený efekt a mužstvo na desátý pokus konečně v I. A vyhrálo!

Dlouhé čekání skončilo v sobotu na hřišti Čtyř Dvorů, odkud si hosté vezli tři body za výhru 1:0. Tým, který šel vítězství naproti bojovným výkonem a touhou ukončit černou sérii, vedl nový kouč Milan Frnka.

Když musel manažer Sokola Jiří Vaník hledat náhradu za Koutského, měl po ruce dobrý tip, a tak Kamenný Újezd nezůstal bez trenéra dlouho. „V neděli večer jsem ho kontaktoval, v pondělí večer jsme si plácli a v úterý už vedl první trénink,“ popsal Jiří Vaník bleskové námluvy. Dobře věděl, koho se chystá oslovit. „S Milanem Frnkou se známe dlouhá léta osobně,“ podotkl.

Frnka dřív vedl Velešín, kde Kamenný Újezd hrál během rekonstrukce vlastního hřiště ještě na jaře své domácí zápasy. „Chodil se na nás dívat, naše fotbalisty zná, byl s námi v kontaktu, takže věděl, do čeho jde,“ říkal Jiří Vaník.

V sobotu mu spadl kámen ze srdce. „Jsem rád, že jsme to konečně zlomili, že jsme konečně vyhráli, konečně jsme nedostali gól, a že ten jeden vstřelený gól nám konečně stačil k tomu, abychom vyhráli!“ radoval se Vaník.

Martin Frnka se podle svých slov přes týden snažil mužstvo především nabudit. „Nebyla to lehká situace, kluci měli hlavy dole, snažil jsem se je motivovat – a vyšlo to. S přístupem k zápasu, nasazením a bojovností jsem maximálně spokojen,“ dělil se nový kouč o své dojmy bezprostředně po vítězné premiéře na lavičce K. Újezda.

I on si na závěr seznamovacího týdne oddychl. Přiznal, že nad nabídkou váhal. Zájemce o jeho služby měl před sobotou na kontě hubené tři body. „Samozřejmě je to nelehká situace, ale šel jsem do toho. Myslím, že manšaft nepatří tam, kde se momentálně nachází. Myslím, že tohle vítězství nás nakopne a vystoupáme tabulkou výš,“ věří Frnka, jenž musel v prvních trénincích prokázat, že dobrý trenér musí být i dobrý psycholog. Deku, která na tým padla, zdárně odstranil. „Museli jsme si toho dost vyříkat. Za tím, co bylo, jsme udělali tlustou čáru a začali jsme znovu,“ vykládá Martin Frnka. „Největší problém mužstvo mělo se střílením branek. Na kluky se to zápas po zápase nabalí, je to o psychice. Ve Čtyráku se nám ten gól po pěkné akci povedlo dát,“ ocenil. Střelcem vítězné branky byl Jakub Červonyj.

Ve druhém poločase Kamenný Újezd po dvaceti minutách přišel o vyloučeného Radka Soukupa, jenž do té chvíle patřil k nejlepším na trávníku. „O to víc mě mrzelo, že se nechal vyloučit. Už dostal své a v týdnu to na tréninku ještě rozebereme,“ sliboval trenér, protože červená karta mohla úsilí hostů zhatit. Sokol musel přeskupit řady a v oslabení už nediktoval tempo. Naopak Čtyřdvorští vycítili šanci, ve snaze zápas alespoň zremizovat maximálně posílili útok, ale početní výhodu stejně nevyužili...

V příštím kole čeká nového trenéra domácí premiéra v utkání se silnými Hrdějovicemi – a Radek Soukup mu bude chybět. „On to ví, je to těžké, ale takhle na hřišti nemůže reagovat,“ vyčetl kouč.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář