Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

Českobudějovické listy - 26.6.2009

27. 6. 2009

Šlágr o záchranu zaujal nejen kulisou

České Budějovice - Slávistům stačil bod, zatímco hosté z Kamenného Újezda potřebovali vyhrát – tak byly rozdány karty před posledním kolem.
 
Autor:
Michael Kalinics

 
Slavia Č. Budějovice se doma rozešla na závěr sezony s Kamenným Újezdem smírně 3:3. 

 Zajímavá zápletka v I. A třídě přilákala k Malému jezu 180 platících diváků. Celkem jich dorazilo kolem tří set, a tak zápas o všechno měl i pěknou kulisu.
V sešívaném dresu se pasoval do role hlavního zachránce kapitán Michal Bez, jenž v zápase o všechno zaznamenal hattrick! Skóre otevřel z přímého kopu, druhý přidal po trestném kopu, rozehraném Korandou nakrátko: Slavia ve 23. minutě vedla 2:0 a na hřišti diktovala tempo.


Kamenný Újezd se dostal do hry střelou Fischera, jenž dal ve 42. minutě kontaktní gól. Jenže slávistická odpověď přišla záhy: po rohu ve skrumáži dorazil míč do sítě opět všudybyl Bez a týmy šly do kabin za stavu 3:1.


Sokol Kamenný Újezd čekal po přestávce nelehký úkol. Věděl, že musí obrátit skóre, k tomu potřeboval dát nejméně tři branky. A ve druhé půli to na jeho hře bylo znát. Tlačil se dopředu, jenže dobře organizovaná obrana v čele se stoperem Dvořákem veškerou jeho snahu s jistotou odrážela. Vyloženou šanci brankář Novák řešit nemusel.


Až když slávisté uvěřili, že by z brejku mohli definitivně srazit soupeře do kolen, otevřelo se hostům více prostoru a Weinhard v 86. minutě snížil na rozdíl gólu. Jeho týmu přece jen svitla naděje, zejména když sudí avizoval, že nastaví pět minut.


Hosté bojovali o setrvání v I. A až do závěrečného hvizdu. Čas pro ně běžel neúprosným tempem, ve čtvrté nastavené minutě Zeman dokonce vyrovnal! Slavia v závěru jistila remízu taktickým střídáním. Kamenný Újezd se v posledním náporu ještě zmohl na dvě nepřesné střely, ale to už byla jen labutí píseň, která jej doprovodila do I. B třídy.


„Po minulých zápasech, které se nám povedly, jsme si zdravě věřili. Jenže opět jsme začátek těžce prospali a na konci, který jsme naopak měli celkem dobrý, se nám dát vítězný gól už nepovedlo. Ty dva góly měly přijít dřív,“ litoval manažer Sokola K. Újezd Jiří Vaník. „Po nějakém čase sestupujeme. Uděláme maximum pro to, abychom byli za rok zpátky,“ ujistil.


Sešívaní soutěž udrželi. „V příští sezoně se musíme vyvarovat toho, abychom hráli podobné existenční zápasy. Manšaft, myslím, na to má. Zkusíme ho přes léto ještě vhodně doplnit,“ uvažoval nahlas trenér budějovické Slavie Václav Hojdar.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář